Bent u op zoek naar een creatief idee om uw bedrijf te profileren? Wilt u uw klanten of werknemers verrassen met een onvergetelijke ervaring? Een nieuw product ontwikkelen? Toe aan een nieuw logo? Kortom, heeft u een designer nodig? Ik denk graag met u mee. Voor informatie kunt u mailen naar info@daphnevanmourik.nl

Fotografie: Tessa Wiegerinck

Over Daphne

Al mijn hele leven ben ik bezig met het creëren van producten en belevingen, verzamelen en ondernemen. Op jonge leeftijd opende ik ‘het oude spullen museum’ in de schuur naast ons huis. Bezoekers verlieten het museum nooit zonder een bosje versgeplukte bloemen uit de museumwinkel. Om mijn creativiteit verder te ontwikkelen ben ik naar de Design Academy in Eindhoven gegaan. Na mijn afstuderen ben ik Studio Daphne van Mourik, voor concept & vormgeving gestart in Rotterdam.

Als freelance vormgever ben ik werkzaam in diverse disciplines. Ik bedenk graag concepten waarmee ik mensen uitdaag om op een andere manier ergens naar te kijken. Deze concepten vertaal ik naar producten of diensten waarmee ik mensen een glimlach op hun gezicht bezorg of een discussie oproep. Zo heb ik met ‘de wandelende brievenbus’ werknemers van Stichting DOEN verrast. Voor WANDSCHAPPEN heb ik een ruiten stof ontworpen die de diversiteit aan culturen in Charlois vertaalt en in opdracht van PostNL heb ik het fabrieksproces en de bedrijfsinformatie van BERL gevisualiseerd in infographics.

Naast freelance opdrachten heb ik een collectie eigen werk met onder andere papieren kleding, postgerelateerde producten en een netwerkspel. Voorbeelden van mijn eigen werk en werk in opdracht kan je hier vinden.

Publicaties