Paper to Party

Mode wordt vaak beschouwd als de vijand van duurzaamheid. Dit is deels waar. Het probleem is ontstaan met de trend van ‘fast fashion’. Elke zes tot acht weken wordt het aanbod vernieuwd, met voorkeur voor kleding van geringe intrinsieke kwaliteit en duurzaamheid. Deze trend, die ongeveer twintig procent van alle vrouwen- en kindermode beslaat, is zeer schadelijk (bron: Beyond Green).

Paper to Party is een antwoord op ons consumptiegedrag en biedt een alternatief voor de ‘fast fashion wegwerpkleding’. De papieren producten bieden een toevoeging aan je outfit voor speciale momenten. Ze worden gedragen over een basisjurkje of pak. De producten zijn gemaakt van instelvellen van bill board-papier, behangpapier en boekdrukpapier en zijn bedoeld om na één keer dragen weg te werpen en uiterst geschikt om te recyclen. Dankzij de verschillende prints en eigenschappen van het papier is ieder exemplaar volkomen uniek!

Paper to Party wordt geleverd in een charmante verpakking dat gedragen kan worden als een tasje. Ben je geïnteresseerd in één van de modellen of voor gebruik van de modellen in een fashion shoot stuur dan een mail naar info@daphnevanmourik.nl

Fotografie: Ruud Peijnenburg
Model: Mira de Graaf